Més de 170 persones han utilitzat el servei de transport a demanda de l'Alta Segarra

Dimecres, 28 de juliol de 2021 a les 00:00

Des que el passat 25 de maig va entrar en funcionament, més de 170 persones han utilitzat el servei de transport a demanda de l'Alta Segarra. Així mateix, durant aquests primers mesos s'han dut a terme 129 viatges.

Gran part dels desplaçaments s'han realitzat entre Calaf i Igualada (60%), seguidament dels viatges entre Calaf i la resta de pobles de l'Alta Segarra (30%) i entre Igualada i la resta de localitats de l'Alta Segarra (10%).

Així mateix, la durada mitjana dels trajectes s'ha situat entorn els 20 minuts i la majoria dels viatges s'han reservat amb antelació (90%), davant el 10% que s'han reservat al moment. 

El transport a demanda a l'Alta Segarra

El servei està funcionant com una prova pilot amb una durada de sis mesos. La iniciativa es va impulsar des de l'Ajuntament de Calaf i la Mancomunitat de l'Alta Segarra, juntament amb l'empresa Shotl, el Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública i el Departament de Territori i Sostenibilitat en el marc de l'estratègia SmartCatalonia.

Per a fer ús del servei, els usuaris únicament han de descarregar-se l'aplicació Clic.Cat Alta Segarra i reservar un viatge, indicant la parada d'origen i la destinació final. 

Els municipis entre els quals es pot viatjar són: Calaf, Sant Martí de Sesgueioles, Pujalt, Prats de Rei, Castellfollit de Riubregós, Calonge de Segarra i Igualada. El servei inclou 64 parades virtuals, de les quals 58 es troben a la zona de l'Alta Segarra i 6 al municipi d'Igualada.

Actualment, l'horari de funcionament és de dilluns a divendres, de 09.00 h a 13.00 h i de 17.00 a 20.30 h, i també els dissabtes de 10.00 h a 14.00 h. Els viatges entre municipis de l'Alta Segarra tenen un cost de 3 €, mentre que els desplaçaments entre aquestes localitats i Igualada tenen un preu de 5 €.

Aturada temporal en el servei

El transport a demanda de l'Alta Segarra aturarà el servei temporalment del 2 al 15 d'agost per vacances. A partir del 16 d'agost, els usuaris podran tornar a reservar viatges i utilitzar el servei.

Darrera actualització: 28.07.2021 | 11:31

Imatges