Mancomunitat

La Mancomunitat de l’Alta Segarra és un ens públic supramunicipal creat a l’any 1980, constituïda pels municipis de Calaf, Calonge de Segarra, Castellfollit de Riubregós, Copons, Prats de Rei, Pujalt, Sant Martí Sesgueioles i Sant Pere Sallavinera, recaient la capitalitat de la mateixa en la vila de Calaf.

Actualment, la Mancomunitat de l’Alta Segarra està formada per 8 municipis de l’Anoia, amb una població, a l’any 2016, de 5.342 habitants i una superfície de 174,6 km .

El màxim òrgan representatiu dels municipis de la Mancomunitat de l’Alta Segarra és el Ple del Consell General, formada per dos vocals de cadascun dels 8 municipis. També hi ha la Comissió Especial de Comptes. L’actual president és el Sr. Jordi Badia i Perea, alcalde de Calaf i la vicepresidenta és Cristina Mas i Soteres, alcaldessa de Prats de Rei.

Els municipis de la Mancomunitat de l’Alta Segarra són semirurals o rurals. Calaf és el municipi amb més població (3.424 habitants a l’any 2016), seguit per Prats de Rei (535 habitants al 2016) i Sant Martí Sesgueioles (371 habitants al mateix any). La resta de municipis tenen una població inferior als 300 habitants. Alguns d’aquests municipis, de tota manera, augmenten notablement la seva població estival.

Els avantatges principals per als ciutadans d’oferir els serveis de forma mancomunada són:

  • Disposar d’una unitat administrativa coherent amb la identitat geogràfica i humana del territori.
  • Facilitar l’actuació conjunta de municipis que comparteixen una mateixa realitat: prendre les grans decisions des del propi territori, aplicar estratègies de desenvolupament conjunt...
  • Disposar d’una administració més propera als ciutadans.
  • Disposar d’un òrgan de gestió conjunta.
  • Nous serveis administratius adaptats a les necessitats del territori.
Darrera actualització: 28.01.2019 | 13:31